2024-06-13
同屋企人成日经过金钟而间餐厅,但都冇入过去食。今日系附近行街谂住揾下下午茶食啦,见到原来佢地都有下午茶食嫁㖞,但价钱黎讲都偏唔亲民,不过都胆粗粗入去试试佢咩料!!成个铺个格调俾人个感觉都好清幽好放松嘅感觉。个menu都好靓。下午茶时段佢都有好多款式同选择,每样野望落都令人流晒口水,有选择困难症嘅我真系拣左好耐先拣到落手~最后我拣左我最钟意嘅芝士系列,配而个吉列黑豚猪柳。佢就特别在于佢系用菠萝包做base,系入面放满晒浓浓嘅芝士酱,内咸外甜,成件事夹得几好。一上枱成个卖相已经好吸引,岩晒我而啲港女打卡,佢仲跟埋薯条同少少嘅沙津菜。吉列黑豚猪柳炸得非常香脆,本身个猪柳肉质已经好够厚,佢层炸粉非常薄,唔会影响左咬落去嘅质感同时入面亦非常juicy。再将个猪柳点落啲芝士酱一齐食,成个感觉超满足,超邪恶!! 虽然知道食完可能会肥几kg,但都阻挡唔到我想一个人食晒成份餐嘅冲动。我屋企人就叫左个沙爹和牛公仔面伴炒蛋多士,成件事好有出面食常餐嘅感觉,之但系佢系用左比较高级嘅食材去整咁解,佢就特别在用左和牛去做,同埋个炒蛋炒得好滑水份充足,配埋多士一齐食唔会令到你好口干。沙爹和牛个方面就同出面食嘅沙爹牛
今日系附近行街谂住揾下下午茶食啦,见到原来佢地都有下午茶食嫁㖞,但价钱黎讲都偏唔亲民,不过都胆粗粗入去试试佢咩料!! 成个铺个格调俾人个感觉都好清幽好放松嘅感觉。个menu都好靓。
再将个猪柳点落啲芝士酱一齐食,成个感觉超满足,超邪恶!!
沙爹和牛个方面就同出面食嘅沙爹牛味差不多,但系佢嘅牛肉感觉比较新鲜烟韧啲。 佢下午茶系跟一杯野饮嘅,我地就叫左热奶茶同热斋啡,味道就冇乜特别,同外面饮嘅差不多。
题外话/补充资料:
无错啦,而间餐厅系要加一嘅
但以佢嘅质素同地段黎讲,系值得一试嘅。
大家如果系金钟行街攰攰地可以黎而到食个tea饮下酒,都几chill嫁。