2022-03-26 264 浏览
观塘 𝚄𝚛𝚋𝚊𝚗 𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 𝚛𝚘𝚊𝚜𝚝𝚎𝚛𝚄𝚛𝚋𝚊𝚗 𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎我系将军澳都有食过几次 价钱系偏高 最近见裕民坊开咗 装修几靓同埋之前食过都觉得值得回头 就食多次 去到见到其实地方比相系细啲 不过楼底高就比较有空间感 枱同枱之间距离都比较少 装修系靓啲 不过坐落将军澳店会稍稍好坐啲🦀松叶蟹肉饭配炸软壳蟹 $𝟷𝟻𝟾软壳蟹劲大只 炸到金黄色 入口唔油好香脆 系将军澳食过通常会系比较多膏 今次呢度就肉比较多 不过蟹呢方面就每个季节有唔同 肉多定膏多都好食!最主要系真系炸得好👍🏻饭方面有蟹子,青瓜丝,葱花,少少沙律酱 另外系温泉蛋同珍珠米嘅加持下成件事加晒分!搅拌后食落好湿润 有啲炖饭嘅感觉 一口饭一口软壳蟹入口超满足!日式烧牛腹肉饭配温泉蛋 $𝟷𝟽𝟾个人觉得观塘分店嘅牛腹肉比将军澳更好!牛味好浓 肉质更嫩同入味🤤有少少烧汁同木鱼同样配上温泉蛋同珍珠米拌饭 劲有日本风味🇯🇵黑蒜酱手撕油封鸭腿宾尼迪$𝟷𝟸𝟾呢个应该系观塘独有嘅菜式 因为系将军澳店未见过所以就试下 黑蒜酱味唔算好出 但系手撕鸭肉好够浓 非常惹味 底下嘅面包有煎过好脆口 不过份量就细啲 系一个几好味嘅前菜𝙲𝚑𝚊𝚒 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎
观塘 𝚄𝚛𝚋𝚊𝚗 𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 𝚛𝚘𝚊𝚜𝚝𝚎𝚛

🦀松叶蟹肉饭配炸软壳蟹 $𝟷𝟻𝟾
日式烧牛腹肉饭配温泉蛋

日式烧牛腹肉饭配温泉蛋 $𝟷𝟽𝟾
黑蒜酱手撕油封鸭腿宾尼迪
黑蒜酱手撕油封鸭腿宾尼迪$𝟷𝟸𝟾

𝙲𝚑𝚊𝚒 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎

𝙲𝚑𝚊𝚒 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟼𝟷
𝙲𝚑𝚊𝚒 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎本身比较少见 因为味道几特别所以见到我都会试下 饮过唔同𝚌𝚊𝚏𝚎嘅𝙲𝚑𝚊𝚒 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 我就钟情于佢地呢杯 入口超顺滑 肉桂味同奶味之间嘅平衡好好 出面一般肉桂味都系比较淡啲 不过如果抗拒肉桂味嘅话应该就会好讨厌佢🤣🤣我嘅建议系如果唔抗拒肉桂味或者系钟意嘅话就绝对值得一试 我唔系肉桂爱好者 但饮过一次就对佢念念不忘 每隔一段时间就会谂起佢🤤

环境🌕🌕🌕🌕🌑
味道🌕🌕🌕🌕🌗