2023-02-03
今日经过就去试下Taste the Dutch!!! 😋😋😋荷兰芝士 Dutch cheese🧀🧀🧀🇳🇱🇳🇱佢嘅芝士已经切好晒一份份同埋标好晒价钱,好方便,可以自己慢慢睇慢慢拣。职员亦非常好😍😍会主动地介绍唔同芝士,同埋不断地比你试🥰🥰1)黑松露/浓味🧀(比较碎同硬身)可配红酒👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻2)黑椒烟熏 🧀百搭 可配 红白酒👍🏻👍🏻👍🏻3)淡芝士🧀(1-2个月/3-4个月浓味少少 - 都适合bb食用)可配白酒 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻4)威士忌芝士🥃🧀每日用威士忌搽一层喺芝士上面,一直搽足5个月而成👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻5)贵族金奖🧀30+ /48+ (有分低脂/全脂1年/全脂2年 )可配白酒 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😍😍呢只真系好好食,尤其入边有啲Crystal脆脆地好特别👍🏻🥰🥰🥰6)香草/蕃茄香草🍅除左送酒仲可以煮食用,热溶左直接落意粉捞埋就得,会有拉丝效果👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻如果觉得太大旧未必食得晒,可以加$1买个真空袋,店员帮你一开二再密封过,咁就可以存放耐啲。买左三款芝士返去试😋😋😋😋店员会教你保存期同埋芝士纸点用,超级赞👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻如果买完要行街,店员话啲芝士离开雪柜7至8个钟都
荷兰芝士 Dutch cheese🧀🧀🧀🇳🇱🇳🇱
职员亦非常好😍😍会主动地介绍唔同芝士,同埋不断地比你试🥰🥰
1)黑松露/浓味🧀(比较碎同硬身)可配红酒👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2)黑椒烟熏 🧀百搭 可配 红白酒👍🏻👍🏻👍🏻
买左三款芝士返去试😋😋😋😋店员会教你保存期同埋芝士纸点用,超级赞👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻如果买完要行街,店员话啲芝士离开雪柜7至8个钟都应该无问题。如果怕,你都可以选择摆系度直至玩完再返黎攞。👍🏻👍🏻
最后怕自己唔记得,整返个Remarks先:
1)未开封啲芝士可以放到有效期限。
2)食剩用芝士纸包住再放纸袋放雪柜下格2-7度保存。
3)开左之后淡味bb芝士可放2-3星期 (有水气会容易发霉)贵族金奖可放3-4星期。
4)有发霉就撩走发霉个part,其他可以继续食。