2022-09-19
装修得好靓西餐厅相信大家都去过唔少间,但好似呢到Bacchus整到咁高级真系第一次见,大开眼界櫈同沙发用左米黄色,仲要有毛毛,摸上去劲舒服,睇同坐都同样好正配埋云石台,成个感觉劲high class!Menu都好正,特别系cocktail个part,啲名改得劲搞笑,令人感觉间餐厅好亲民、好有心机,睇字有声,张menu好似识同我地倾紧计咁前菜叫左帕尔马火腿蜜瓜,火腿唔会太咸,意外既系蜜瓜劲软身,之前同朋友食过一间啲蜜瓜系爽口,我觉得好唔夹,自始就唔太中意火腿蜜瓜呢个classic组合,但呢到用左软身蜜瓜先发觉原来可以咁夹北海道带子蒜香橄榄油意粉,带子煎得岩岩好,中间好软身好香意粉调味得好足、好重入味,食落亦系爽口唔会煲到太淋最后呢个自家制tiramisu,超级有心机,摆盘劲得闲,扮到倒泻左咁除左好睇,味道一啲都唔差,中间有啲脆片,配埋云呢那雪糕同泡沫,超好食!