2020-04-02
近排都少左食日试放题,相隔左咁耐又会有少少瘾起,今日朋友就带左我去一间新开既放题店内放纵一下.呢间放题系位于海之恋商场,内里简约得黎又带有落地玻璃窗既设计食正全海景可以一边食一边欣赏,感觉几chill.用电话scan一scan2D bar code就可以落单,各款寿司,刺身,炸物,煮物同烧物都齐晒.除左用电话点餐外出面都有食物吧枱可以拎少冷盘,薯格.饮品系大雪柜有10几款选择外亦有日本清酒或梅酒.寿司选择好多元化又几齐全之余好多特色卷物都十分吸引.金龙船用腐皮做船底,寿司饭上加上甜虾,青瓜及海胆.其他卷物寿司饭握得够实唔会松散.寿司醋饭用上珍珠米粒粒分明咬落富满有弹性,味道唔会过酸做得相当唔错.刺身唔会切得好薄,入口新鲜无雪粒.色泽仍然保持光鲜,入口刺身质感爽口唔会霉.叫左咁多款烧物都好满意,烧物唔会烧得过干同㶶,火喺掌握得好好.七味酱烧鸡翼外层鸡皮烧得好脆,内里鸡肉仲好多汁嫩滑.烧猪仔骨好香又惹味.蒜香炒牛粒有惊喜,牛粒上既炸蒜香而不油腻.加上牛粒入口无筋,咬开牛脂味浓香,带有少少获气好香.炸物估唔到有炸小丸子,咬落外脆内软,内里有好多椰菜丝几香甜.炸香蕉外型好似皇帝蕉咁迷你,本来谂
炸物估唔到有炸小丸子,咬落外脆内软,内里有好多椰菜丝几香甜.炸香蕉外型好似皇帝蕉咁迷你,本来谂住内里会好淋,点知咬落外脆内烟韧Q软又唔会好甜.
甜品柜内有4-5款迷你蛋糕,味道唔会好甜但蛋糕底略带点干身如果湿润d会更好.入座每人会有一杯Haagen dazs雪糕,除左Haagen dazs 外有本地出产既杯装雪粒任拎,口味都几多款,见到有玄米茶几特别就拎左黎试试,茶味都真系几浓又茶底又够香.