2010-12-21
上周五..与友人同到铜锣湾行街食过晚饭后..友人说:有无试过五代同糖?几好食ga我:未试过..不过我d朋友都话唔错..于是就决定一试远处见到都几多人下起初以为要等好耐..但等左5分钟到就到我地了铺头入面好多人..都无咩位行迫迫地咁样坐系张4人枱见到佢d推介好似样样都好吸引咁谂左好耐..终于决定叫一个心太软配绿茶雪糕同埋一个玉桂香蕉脆卷配绿茶雪糕等左15分钟到就黎左个心太软心太软GE SIZE比较少..个雪糕都系一样我见到我地隔离枱个女人见到我地个甜品个分量咁少就惊讶左一下佢地就即刻叫多个..一"吉"落去个心太软到..D朱古力浆不停流出黎D朱古力浆都流左好耐暖暖GE朱古力浆连埋个蛋糕..味道十分香口又唔会太甜..个绿茶雪糕就一般..绿茶味一D都唔浓对于钟意食绿茶野GE人黎讲系会比较失望之系个玉桂香蕉脆卷都黎埋喇分量都系唔太多..只有2旧玉桂香蕉脆卷..佢个样睇落去唔算好吸引一个炸左GE皮包住香蕉..都几MACH..但系就无咩玉桂味其实个人觉得D甜品都较贵..佢分量都几少外表不是太吸引所以觉得有D不值因为之前系旺角食过一间甜品店又系食呢D野GE价$同呢间都差5多..但系佢GE分量比呢间多D
上周五..与友人同到铜锣湾行街
食过晚饭后..友人说:有无试过五代同糖?几好食ga
我:未试过..不过我d朋友都话唔错..
于是就决定一试
远处见到都几多人下
起初以为要等好耐..
但等左5分钟到就到我地了
铺头入面好多人..都无咩位行
迫迫地咁样坐系张4人枱
见到佢d推介好似样样都好吸引咁
等左15分钟到就黎左个心太软
心太软GE SIZE比较少..个雪糕都系一样
我见到我地隔离枱个女人见到我地个甜品个分量咁少就惊讶左一下
佢地就即刻叫多个..
一"吉"落去个心太软到..D朱古力浆不停流出黎
其实个人觉得D甜品都较贵..佢分量都几少
外表不是太吸引
所以觉得有D不值
因为之前系旺角食过一间甜品店又系食呢D野GE
价$同呢间都差5多..但系佢GE分量比呢间多D..甜品个样都较吸引
不过呢间大家一试都无妨~