见到呢间评价好似几好,去到食完先知大伏。嗌左两样野食,一样系乡村炸鸡,一样系chilbee noodle。先讲个面食,我俾十蚊去买个合味道咖喱海鲜味杯面都仲好食过呢堆价值接近70蚊嘅所谓韩式拉面。嗌得都预左系即食面质素,但喂呀哥,你个汤底仲衰过普通鸡汤味,一味得个辣字,饮落就好似含完啖辣椒粉加水咁,即食面都起码有啲味精味啊,乜都无都唔知个汤底系点整出黎。再讲啲料,俾左成70蚊食碗难食嘅即食面,大佬配料得两块无味嘅午餐肉?个两块午餐肉加埋都唔够我手掌心咁大,厚又唔系厚,我去超市买罐荷美尔都系30蚊有找咋,成本高涨都咁嘅地步?70蚊食两块细size午餐肉加难食即食面,唔打上黎发泄下都对唔住我自己。以为碗即食面已经最差?我都想。重头戏炸鸡黎啦。一上到枱已经深知不妙,见到成碟野毫无香味可言,每件鸡都深色都睇唔到颜色咁剂,就知道一定炸到过哂火,唯有寄望味道撘救。一食落果然如我所料,啲肉质仲嚡过旧well done牛扒,味道就更加系世界级难食嘅水准,一啲层次都无,食落就只得一股死咸味,完全食唔出有其他调味料嘅味,食黎食去都得盐味(系啊阵咸味仲要衰到连酱油味都无),分分钟连腌个时都只系落左盐,咁你不
见到呢间评价好似几好,去到食完先知大伏。
以为碗即食面已经最差?我都想。重头戏炸鸡黎啦。一上到枱已经深知不妙,见到成碟野毫无香味可言,每件鸡都深色都睇唔到颜色咁剂,就知道一定炸到过哂火,唯有寄望味道撘救。一食落果然如我所料,啲肉质仲嚡过旧well done牛扒,味道就更加系世界级难食嘅水准,一啲层次都无,食落就只得一股死咸味,完全食唔出有其他调味料嘅味,食黎食去都得盐味(系啊阵咸味仲要衰到连酱油味都无),分分钟连腌个时都只系落左盐,咁你不如叫盐味炸鸡算数啦,叫咩乡村烤鸡,仲要差唔多成170蚊一碟,件数虽然可以接受但肉其实并唔多,而即使食到落肚嘅都并唔系鸡肉,而系一堆我嘅愤怒同无助,咁搞法我俾50蚊去食个kfc餐都仲滋味过呢间所谓韩国人开嘅正宗炸鸡
以为食物已经系最大问题?少年你太年轻了。成间餐厅唔系特别大,有两个人serve虽称不上绰绰有余但都足够,而我食嘅时候只得3,4枱客所以绝对唔会构成分身乏术嘅情况出现。有趣嘅系,个两个人感觉上就好似处于另一个空间咁,同正常人嘅时空永远有段距离。厨师第一次煮完碗面摆出传菜区,咁我地睇到碗面之后(个时已经唔知摆左几耐)都准备好食物嘅来临。点知见到个waiter毫不知情咁系门口行黎行去,好似同厨房个边完全零沟通咁,你有你做我有我做,咁都算,我谂住叫佢攞碗面俾我食啦,点知叫左一次,两次,三次,四五六次仲要不断提高声线都无反应,碗面就摆左系度唔知几耐摊冻哂,几好食都俾你搞到难食啦(再加上本身已经难食)。好啦去到埋单个时,食完一餐咁嘅晚餐已经嬲嬲地,谂住俾完钱快啲走,点知叫佢收钱仲难过叫佢俾野我地食,一个waiter挂住睇电视,另一个又系企系门口唔知系度发呆定赶客,又要叫足差唔多分几钟先有回应,有野忙紧就话姐,喂呀哥而家你无野做,俾钱你赚都唔要,仲学人开餐厅?睇电视就反屋企啦!
总括而言,食物零分,态度负分,简直系我近5年黎食过最难食又唔抵食嘅餐厅。