2014-03-01
呢排韩风都影响左我既饮食~唔系因为星星,而系爸爸去哪儿每次既煮食片段搅到我好想食韩国野~每次dinner行过呢到都好多人~ 咁岩行开黎见lunch有位就入黎食喇~睇下个menu, 食lunch 由68至159~ 都真系唔平~ well睇下佢质素同价钱系唔系成正比先~我叫左个人参鸡汤$128, 朋友叫左个烤牛肋骨$159 每人都有自己既kimchi set, 唔需要share~ 一个set有:1) 1个main2) 3碟细kimchi3) 1碗饭4) 可能有一碗汤 (depends 你个main 系唔系叫汤啦of coz)5) 咖啡或茶我个人参鸡汤, 好清~ 味道唔浓, 可以讲系几淡下, 有少少既酒味。个人觉得太淡, 鸡汤冇咩鸡味~ 而鸡肉都ok一可以入口唔大太鞋, 佢鸡既份量都几大~ 而鸡中间都真系有糯米饭~ 烤牛肋骨, 如果可以金罗宝咁自己烤会开心d~ 佢系一个铁板咁拎出黎~ where 我个得个肉唔太好食, 肉味一般, 虽然用铁板但唔太热, 饭得一碗对男仔黎讲可能唔够, 朋友要叫多碗先得~~~但of coz要加$~~大家唔好理所当咁讲广东话, 好多waiter 都系韩国人- 讲英
每次dinner行过呢到都好多人~ 咁岩行开黎见lunch有位就入黎食喇~ 睇下个menu, 食lunch 由68至159~ 都真系唔平~ well睇下佢质素同价钱系唔系成正比先~ 我叫左个人参鸡汤$128, 朋友叫左个烤牛肋骨$159 每人都有自己既kimchi set, 唔需要share~ 一个set有:
1) 1个main
2) 3碟细kimchi
3) 1碗饭
5) 咖啡或茶
大家唔好理所当咁讲广东话, 好多waiter 都系韩国人- 讲英语人士
总括黎讲, 贵但唔好食~ 冇下次~~