2016-04-12
因为黎过几次呢边见客,行经闻到超级香,今日又经过就同朋友谂住食小小野打打底先饮野。地方唔算好大,长方形,装修简单,似茶餐厅既格局,始终系中环区,外国游客都唔少,坐我地左边系讲英文,右边系讲普通话。我地两个人share左个蟹肉干烧伊面,跟上汤一碗,另叫左个蟹肉炸云。首先价格真系好中环价,个干烧伊面128,上枱我以为佢送错,因为我睇唔到有蟹肉!我以为𠮶小小既系瘦肉,整体黎讲蟹肉系少得可怜不过就收你128,咁既价钱我俾多一倍都好,去holy crab食占对龙虾意粉啦,大大只龙虾钳啖啖肉唔好?!不过个味道都叫ok 既,但个香味一定唔系来自𠮶小小蟹肉。反而跟餐既汤就好鲜,饮到有蟹味,唔错。蟹肉炸云吞其实都唔系全蟹肉,入面有粒虾同猪肉,我明要有d猪肉调返起个味先好食,虽然味道唔错,但同样地蟹肉既份量真系好少,我完全食唔岀呢个叫蟹肉炸云吞!反之最好食系个自家制菜脯,够辣够惹味,我地食左好多。总括而言,试过一次就够,唔系话唔好食,不过呢个价钱有好多选择