2005-08-30
工作上犯下大错, 俾老板训示, 心情跌到落谷底. 但系心情点唔好都要食饭, 友人o系报纸上剪低左意粉屋酥皮汤买一送一优惠, 就请我黎意粉屋食饭氹下我. 要左两客酥皮海鲜周打汤, 我心情唔好无及胃口, 就只系加多左个精装烟三文鱼沙律. 友人就叫左个三文鱼意粉. 等食时继续为自己o既错误补镬(可惜作用不大), 食物上桌后10分钟先开动, 难为好友等埋我先开餐!个汤有酥皮保护, 所以耐左都系暖o既. 海鲜周打汤比o系Boston饮到o既当然淡口好多, 亦无加到薯仔, 系罐头汤水准, 不过配埋酥皮食, 都几唔错. 沙律用o既系鲜果沙律底, 有蜜瓜,哈蜜瓜,苹果等新鲜水果, 唔系用cheap罐头糖浸水果, 有诚意, 配埋微酸沙律酱, 几好味, 都带起我有返d食欲.好友o既意粉好唔好食无idea, 因为无心机试.
好友o既意粉好唔好食无idea, 因为无心机试.