2017-08-14 983 浏览
又食生日饭,行过见到mr。steak 个套餐好似几抵食!就冲左入去喇!$498加1 有两个set dinner。座位阔落,沙发舒适。餐饮可以拣白酒,红酒,橙汁或苹果汁头盘有海螺,青口和生蚝。但因为我地唔食生蚝,著侍应帮我地转其他,然后佢好似转左多一只青口,不过唔同品种,食落口感唔一样,一款偏白色既软身d,另一款深色既就爽口d,但一样新鲜好味。不过menu写有虾架㖞,说好的虾呢?苏格兰烟三文鱼凯撒沙律,菜新鲜,但太细份喇!千邑龙虾汤,有d腥,虾得半边细细只终于到主菜,我地一人叫一款,就可以试晒两款喇。净系睇个卖相,都已经流晒口水喇。龙虾配小牛扒,牛扒自己拣几成熟,我拣左七成,煎得好香,好juicy,个汁调得好好味,加左d醋好开胃,以薯泥垫底。龙虾带子天使面我好似第一次食天使面,个样好似意粉,本人唔系几好意粉,所以无太大期望。但原来天使面同意粉系完全两回事,面质好爽口弹牙,头先个牛既汁系咸既,呢个个蕃茄汁就系甜既。至于龙虾,可能煮耐左少少,肉质差左少少,唔够幼嫩,不过都系爽口好味。但如果有得拣,我会拣食牛扒多过龙虾,果然mr.steak,都系d steak好食d。甜品本来想加钱食心太软品同

座位阔落,沙发舒适。

餐饮可以拣白酒,红酒,橙汁或苹果汁
红酒
橙汁

头盘有海螺,青口和生蚝。
头盘

苏格兰烟三文鱼凯撒沙律,菜新鲜,但太细份喇!
苏格兰烟三文鱼凯撒沙律

千邑龙虾汤,有d腥,虾得半边细细只
龙虾汤

芝士龙虾米多配黑毛安格斯小牛扒

龙虾带子天使面
龙虾带子配有机蔬菜天使面

甜品
本来想加钱食心太软品同窝夫
但系因为我地差唔多食完主菜先落,竟然卖晒!!!好想食呀😩,所以如果想食记住一早叫定。无办法,唯有食是日厨司推介菠萝奶冻,同加10元转蓝苺蛋糕,又真系好食㖞件蛋糕!
甜品

最后,仲有茶或咖啡,作为一个小总结,为呢餐划上完美既句号。

我觉得,我地两个女生食岩岩够,但男仔可能会唔够饱,不过味道非常好。另外,生日有写字服务,可以系甜品上写字,不过就要系果日六点半或以前预约。
2017-08-03
庆祝纪念