2023-02-19
真系一间好街坊嘅小店,虽然好多人坐喺度食,我去到嘅时候系全院满座,坐到出门外,不过我自己就觉得买外卖会比较适合我。餐牌好简单,就系墙上边贴住,睇餐牌嘅时候见到有人食炸虾饼,个样都唔错,所以就叫咗一碟。细的,有3件 $55呢个真心好食,好过好多泰国菜餐厅,好厚,足料。而家有啲为咗减轻成本,整到薄切切,根本食唔到弹牙口感,不过呢度就唔同,真心推介。跟住叫咗个海南鸡饭,我同姐姐讲我唔钟意食鸡胸,咁佢就俾咗鸡俾我,几好人,冇加钱㗎,$51。饭底超多,鸡油饭好好食。呢个系杂会泰面。$36 阿姐有问要唔要分汤,咁我自己唔知道有咩配料,就叫咗不用分汤,点知返到屋企发觉有炸鱼皮,濑咗嘢,林晒。其实姐姐见到我有个虾饼,可以将啲炸鱼皮放埋落去,或者可以用个纸袋都好少少。呢一个杂锦汤面我就唔喜欢,因为全部都系合成肉,丸类果啲,唔系我钟意食嘅嘢,下次就唔会再叫呢个。总结:食物有质素,坐嘅地方类似坐喺街,因为店舖入边得一张枱(当时系职员同朋友坐了。)姐姐好人,有机会都会再去买外卖,堂食就应该不会了。喜欢看我的食评,请追踪我看更多
细的,有3件 $55
喜欢看我的食评,请追踪我看更多