2022-06-15 3520 浏览
⏰等左成个月,终于都有得食了!期待左劲耐,最后系绝对冇令我失望既一餐!价钱💰$748-1148,🧆食物就3个选择都一样,唔同既只🥂free flow既饮品愈贵价钱,饮既酒就愈多。咁我就简左💰$848,包嘅酒类就多小小。📍TO START…🥐🥖Sourdough Bread, Parisian Brioche & Signature CroissantBorder Unsalted Butter & Seasonal Christine Ferber Jam个牛角包真系唔得了,好好食,好松软。重有Brioche好鬼香牛油味,完全食唔定口,无盐牛油都好香好滑,用黎搽Sourdough Bread好正,同其他果酱相比,我就钟意个牛油多D!🦪Freshly Chucked Christophe Gaboriau ‘‘ Spéciale De Claire” Oyster, Lemon, Mignonette Sauce 生蚝都几大只,而且一D都唔腥,同埋有少少既海水味 ,加埋柠檬汁同木樨草酱,食落好清新同埋好新鲜。🐟Cured Shima Aji with Green Tomatoes Alo

📍TO START…

🐟Cured Shima Aji with Green Tomatoes Aloe Vera & Horsradish
刺身好新鲜,但无乜大惊喜

🐮Brandt All-Natural Beef Carpaccio with “Bearnaise Emulsion” & Aged Parmesan
Reggiano
生牛肉薄片加左大量帕马森芝士同埋Bearnaise汁,我系唔钟意食他他牛,因为个口感好衰同埋次次食都觉得好腥,但系呢个完全冇呢个问题,我重食左大半碟添,可能系劲多芝士,所以盖过左D牛味,但说真的芝士系太过多,如果冇咁多会好少少

🦀🥚Smoked Pike Roe & Alaskan King Crab Egg Mimosa
呢个绝对系今餐最好食既前菜,个蛋系挖左黄放左蟹肉入去,食落好结实,加埋上面有D咸咸地既鱼子,个味道超好食!

📍TO CONTINUE…
🐟Ocean Trout with Kabu, Trout Roe, Bottarga & Junmai Sake Beurre Blanc
同三文鱼好似样既鳟鱼,但佢既口感系比三文鱼滑,面酱汁系一个好creamy既白汁,入面重左鳟鱼鱼子去提鲜

🐑Aveyron Lamb Saddle, Crispy Lamb Sweetbreads with Silver Beets, Burnt Miso,
Garlic Puree & Jus
羊肉煮得好嫩同埋完全冇騒味,配埋个带少少蒜味味噌汁。另外重有两粒炸到脆卜卜小羊胸腺,食落完全系唔似内脏,好易入口😆

📍TO FINISHED…
🍫Abinao Chocolate Soufflé with Cacao Sorbet
用左85.C黑朱古力去整既,梳乎厘质感软绵蓬松,满满既空气感,中间重有少少朱古力流心。加埋个可可雪葩,一冻一热,完美!

🥞Pancakes with Banana with Toasted Pecan Nuts, Dark Okinawa Sugar Syrup & Sudashi
甜甜黑糖浆加香蕉已经系不败既组合,重有两件蛋味浓Pancakes,Pecan Nuts都系好好食。

🥂🥃🍾☕️饮品方面,sake最值得一提,少少米味,入口好滑好易入口。除左yuzi cocktail 之后其他都系MAMA地,而红白酒都系算易入口,champagne既花香果香浓都好好饮!重有就系佢杯咖啡,除左present得好有型之外,都好好饮,最后系醉住离埸,哈哈哈。

推荐?🟡🟡🟡🟡🟡值呢个价钱,食物同酒都好好,服务系100分,如果之后转餐牌,一定会再去!
  • Abinao Chocolate Soufflé with Cacao Sorbet