2022-04-22
平时都好钟意食石烧牛,因为好多时候出面嘅西餐都会overcook咗啲扒,而石烧牛就可以自己控制生熟程度。今次食呢一间系好出名嘅街坊石烧牛,皆因佢价钱亲民,而且牛肉高质,平时食lunch set都几抵食,今次已经系唔知第几次回访🤪出面仲有自助吧,有沙律、汤同白饭,沙律系椰菜沙律可以捞柚子汁/胡麻酱,汤系日式牛肉汤,唔请得笑个汤劲足料超多牛肉煮到好软淋🤤 加埋萝卜成个汤好鲜甜✨饭仲可以加紫菜咁就可以自制牛角饭🙌🏻白饭任装,饿底朋友都唔会怕唔够饱啦😝不过佢哋主角都系牛,今次嗌咗180g牛柳 ($118),牛柳肉质好结质,咬落牛味重而鲜嫩,就算系三成熟个时食都唔会嗌唔开~佢哋有好多唔同嘅酱料可以拣,不过自己就觉得加埋herbs and pepper就更加好食😆 以石烧牛嚟讲,呢间真心几高质素,而且冇乜几可餐厅自助吧唔系比面豉汤而系真系滚汤,所以觉得佢哋都几用心,系一间贴地得嚟又好食嘅石烧牛🥰所以会继续系未来回访❃注意❃午市一般比较多人,建议可以非繁忙时间到访,亦可外卖🙌🏻-⚑ 地址:荃湾大河道77-89号宝成楼地下9号舖✎ 于深水埗、旺角、铜锣湾、佐敦、元朗、油麻地、湾仔、大角咀、土瓜湾、红磡
❃注意❃
午市一般比较多人,建议可以非繁忙时间到访,亦可外卖🙌🏻
⚑ 地址:荃湾大河道77-89号宝成楼地下9号舖
✎ 于深水埗、旺角、铜锣湾、佐敦、元朗、油麻地、湾仔、大角咀、土瓜湾、红磡设有分店