2023-01-03
第一次晚餐时间食返一盅两件,夜晚饮茶🫖别有一番风味,尤其系甘冻既夜晚饮返杯热辣辣既茶,个胃真系舒服好多。我哋睇中呢间餐厅最大原因都系因为佢平民化既价钱真系好吸引,好多茶楼饮茶闲闲地都人均一两百先埋到单,但系呢度饮茶人均70都食得好饱,仲要加埋茶位3蚊位都系70左右找到数,真系好抵食!黑金流沙包吾系间间都会有得食,点心到既黑金流沙包上台时热辣辣,我哋紧系趁热吃返个啦!打开个包就流晒金沙出黎,香浓既味道,包又松软。蜜汁叉烧肠皮薄馅靓,叉烧味道吾错,吾会太柴太大块,食落都有香甜既味道,夹埋豉油一齐食又咸甜中和返。沙律明虾角炸的香脆可口,入面有一大只虾肉,沾上沙律酱一齐食,酸甜可口脆卜卜。原只虾烧卖睇落只虾真系都几大只,食落虾同猪肉混合的刚刚好,油香十足,食落满足,要赞的位除左味道之外,可以简一笼两件定四件既选择好贴心,因为好似我哋得两个人去食,食一笼四件就好快饱,试吾到更多其他点心。所以同样可以简两件定四件既晶莹鲜虾饺都系值得赞既位置!味道也不逊色于烧卖,虾味十足,馅料丰富,虾饺一定要热辣辣食个皮先吾会硬晒,所以热辣辣上到台既点心真系好重要!由此睇得出佢哋系蒸好无耐就立刻上台!赞!笼仔凤爪排
笼仔凤爪排骨饭份量十足,饭相对软身一点,可见系蒸出黎既饭,而吾系电饭煲煲既饭,底部有块荷叶,饭有少许荷叶香气,凤爪味道浓郁,排骨也好味😋
总结黎讲,呢餐真系好抵,人均一百吾洗,就可以食出呢种味道,媲美茶楼,美中不足既系茶只提供普洱茶,不过三蚊位茶真系好难见到,所以可以接受。