2021-04-28
以前细细个觉得食铁板烧 贵到离地,下下都要成千落楼又食得唔饱。所以好少食铁板烧 。自屋企附近新开左间铁板烧 ,睇价钱都非常贴地,平有平食,贵有贵食。我地拣左坐bar 台,因为想睇厨师即场烹调。今次我拣左松($888),有龙虾,银鳕鱼同安格斯牛肉厚切,而每个餐都另有沙律,面豉汤,炒野菜同樱花虾炒饭,就咁睇都已经份量足够。沙律,面豉汤见住龙虾系个水箱度拎出黎,见真身原来系好大只。厨师首先整左银鳕鱼先,龙虾同时一齐整,始终龙虾烹调时间长。银鳕鱼唔鯹,食落好滑好juicy。 之后到烧龙虾,火光红红,好刺激~龙虾肉身配合埋龙虾头D膏一齐炒,好好味,份量比我想像中多。另外厨师叫我地唔食浪费个龙虾头,果然好多肉,我真系每只须都去食~烧厚切牛肉,厨师都问我地想要几多成熟,我话medium。不过额缣有D系medium well,同埋牛肉可能本身有D韧。其实食到厚切牛肉都已经好饱,再加埋炒杂菜同炒饭,真系饱到上心口。本身谂住再叫野食都要放弃。连加一就$976 (只接受现金only),价格都合理,而且龙虾真系整得好出色又好味,我应该会为左只龙虾而再黎帮衬。题外话,我走个时见到有人order活鲍鱼个餐,睇真身
我地拣左坐bar 台,因为想睇厨师即场烹调。
沙律,面豉汤
银鳕鱼唔鯹,食落好滑好juicy。
之后到烧龙虾,火光红红,好刺激~
烧厚切牛肉,厨师都问我地想要几多成熟,我话medium。
题外话,我走个时见到有人order活鲍鱼个餐,睇真身只鲍鱼好大只,下次有机会都想试下~