2023-10-14 35 浏览
今日行咗一日街好攰好肚饿,同友人见到呢间台湾菜,就入去坐低食晚饭喇。入到去系QR code落单,店员亦都有比到实体餐牌我哋睇。留意返餐枱第一页有讲入座计60分钟后需交枱。我哋点咗以下嘢食。麻辣牛三宝面套餐($89):牛三宝系指牛筋,牛腩同牛肚。牛筋好大旧,炆得够林,胶质丰富,补番啲胶原蛋白先!牛腩有两大旧,其实食完一旧已经觉得有啲饱,食肉兽啱晒,牛腩唔会话太林一咬就散晒,系有返少少咬口𠮶只。至于牛肚系金钱肚黎,质量好,炆嘅时间够令牛肚好容易就能够咬断同埋入晒味。另外想讲吓个面底,佢系台湾面嚟,有嚼头,很不错。至于个汤底,麻辣汤好香好浓好惹味,啱晒重口味嘅我。呢个面食有跟埋细份嘅凉拌猫耳朵嘅。秘制酸菜鱼汤饭($78):鱼片有10片以上,份量够。鱼质幼滑。厨师都落咗好多酸菜去煮,不过因为我本身钟意重口味,如果可以再浓味少少就Perfect喇!凉拌猫耳朵,凉拌黑醋茄子($28):我其中一个餐加咗$28要呢两个小食。两个都有香醋嘅酸味,同埋辣辣地好开胃。猫耳朵份量好多,钟意佢够酸同埋黑色蔬菜对身体好有益。至于个茄子,佢系先炸好左,然后再加个酱汁。茄子炸得够林新,颜色好靓。珍珠阿华田($30):

我哋点咗以下嘢食。

珍珠阿华田($30):第一次见阿华田加珍珠呢个组合,朋友话估唔到都几夹。因为珍珠已经带有少少甜味,所以呢杯嘢饮友人拣咗唔甜,佢话都觉得都已经够(友人系养生人士)。

百香多多梳打($34):呢个系益力多系列黎,所以味道酸酸may may. 再加埋百香果果汁,令到呢杯梳打既味道好fresh.