2016-07-12 1023 浏览
作为一个生于九龙,住于九龙嘅九龙人,什少踏足新界,但就因为有个为食女友,又黎咗转新界一日游黎到屯门,其实已经同旺角无咩分别,好多大型品牌进驻屯门市广场,而家又有西铁直达屯门站,v city又有超市又有各种商舖,又有野食,的确相信屯门人都唔使特登出九龙隔离嘅新墟除左有街市,又有K唱,又有平靓正戏院之外,仲有就系啲舖头仔食肆,就好似呢间豆浆大王咁,老老豆豆,个门面好似好up dup咁,好似唔多开胃,但系为食女友已经两眼发光咁望住个餐牌,细睇一下个餐牌,又真系平民嘅价钱㖞,仲要等位,不过呢度啲街坊真系好合作,一食完就走,唔会阻人做生意,唔似现今啲文明人咁,食饱仲坐喺度打机禁fb...话咁快有位,位一定系窄嘅,不过啲姐姐好客气,大家街坊都好将就,女友一黎已经话酸辣云吞面,份量都几足,料又多,有猪血,猪皮,木耳,蛋皮,笋,加埋云吞同面,面够爽口唔"立",连果只云吞一咬落去都成口菜同肉,一啲都唔欺场见好多街坊会独立叫一件排骨食,我地又试下,原来排骨即系猪扒,不过炸到好松软,加左啲香料,配面食一流再叫多左客锅贴,但锅贴就较为逊色,因为个锅贴皮面有种因为湿而变稔嘅感觉,虽然无损佢嘅味道,亦都系"涵"料
再叫多左客锅贴,但锅贴就较为逊色,因为个锅贴皮面有种因为湿而变稔嘅感觉,虽然无损佢嘅味道,亦都系"涵"料丰富,个底都煎到脆卜卜,系外观上有小小差异之外都可以一试无妨
以晚餐黎讲,70蚊有找,都算系咁