2017-08-16
荃湾美食多萝萝,真系拣食乜都拣到头痕今日既然行经荃昌中心,咁就梗要食佢呢度最多人排队既汉堡啦好彩去到有最后一张双人枱,虽然系店外位置,但都唔驶怕会被职员忽视,因为店舖系全透明玻璃,职员完全可以睇到店外客人既情况餐牌好简单,只有汉堡同饮品资料,如果想食其他食物如意粉,就要睇店内既Blackboard啦我点左个经典牛堡配薯条同蜜糖云呢拿甘菊茶朋友点左个沙嗲鸡堡配薯条同冻朱古力左蜜糖云呢拿甘菊茶 ($23) & 右冻朱古力 ($32)蜜糖云呢拿甘菊茶用个透明壸装住,Café Feel见到原来系茶包冲出黎有少少失望,虽然无蜜糖既甜味,但个茶好香冻朱古力就系朱古力味,无咩特别经典牛堡 ($45)内有汉堡牛扒、蕃茄片、芝士、酸青瓜、沙洋葱、沙律菜汉堡用料丰富,一D都唔姑寒;酸青瓜都有好多块;汉堡扒比快餐店厚身得多,不过略嫌牛味比其他食材盖过左另外,汉堡既料有好多都系汁水较重既食材,食果阵唔止成手都湿哂,就连包底都已经湿埋薯条系新鲜炸出既有皮粗薯条,洒上少少盐,外脆内软,薯味充足!! 比汉堡更吸引我 (请愿谅我呢个薯怪)沙嗲鸡堡 ($45)内有沙嗲鸡扒、蕃茄片、沙律菜呢个反而比味道平平既牛堡更有惊喜
今日既然行经荃昌中心,咁就梗要食佢呢度最多人排队既汉堡啦
我点左个经典牛堡配薯条同蜜糖云呢拿甘菊茶
朋友点左个沙嗲鸡堡配薯条同冻朱古力
左蜜糖云呢拿甘菊茶 ($23) & 右冻朱古力 ($32)
左蜜糖云呢拿甘菊茶 & 右冻朱古力
冻朱古力就系朱古力味,无咩特别
经典牛堡 ($45)
经典牛堡配粗薯条
经典牛堡
沙嗲鸡堡 ($45)
沙嗲鸡堡
呢个反而比味道平平既牛堡更有惊喜
首先同牛堡一样,用料唔姑寒,鸡扒大大块,唔干唔韧,重点系有少少辣,几惹味
汉堡湿既问题无牛堡咁犀利,而且可以一啖咬到哂每一层 (咁样先叫食汉堡,分开几层几层咁食,边过瘾架)
总结,价钱合理,可以一试再试