2020-09-05
今日系我同先生去去Kowloon Shangri-la staycation.🥰🥰 因为今天系政府第一个放开俾餐厅营业至9:00 的weekend晚上, 很多餐厅都full。下午5:30 才告知酒店要book 位, 因为系住客佢哋都系餐厅旁的conference room找到枱俾我哋, 都系有大窗可以望到外面。又因为我有特别饮食需要, 餐厅一到6:00 开始营业就confirm 我有冇我需要嘅食物, 十分细心! 赞! 食完晚餐order 甜品, dessert menu 有差不多十个choices, 我没有一个食到😭( 其实我只想要一件朱古力蛋糕)。餐厅嘅侍应知道我好失望, 佢居然找左两件chocolate brownies 同cakes 俾我, (系真系找的)!!!我真系好感动😌😌, 因为身体嘅需要, menu 上十之其九的东西都order 唔到, 真系超惨。多谢那位侍应咁细心同尽力去照顾客人的需要, 真系五星级的服务水平。👍👍👍