2017-05-30
同Best Friend 庆生当然要揾个特别啲嘅餐厅,一黎到,个格局加装修真系无敌重点系,仲要一啲都5多人5嘈,够晒private。餐厅唔大,不过坐得好舒服餐前更有送蒜蓉餐包,包皮烘得好脆,包身亦好松软。Cocktail 仲要买1送1哩杯有strawberry, cranberries 嘅饮品Mix 得5错甜甜酸酸的,好香口。Main 我地嗌左Carbonara, 则边嘅香草汁,带子煎得好香,一碟里面有成3粒咁多白汁意粉个味调得好好味,有白汁嘅奶香之余,仲有极香嘅蛋汁作配搭,实在太特别,会食上瘾的意粉软硬度煮得刚刚好,烟烟韧韧真系好好味第2个main 嗌左烧春鸡啲鸡真系好嫩,好淋身,腌得好入味。仲有薯蓉,翠肉瓜,西兰花做配菜份量好足!最得不得一提就系个甜品!餐厅贴心嘅自订庆生选择,预早通知佢地可以选择想要嘅图案,写生日字眼。味道黎讲,真系我哩个甜品控食过最好味嘅心太软!佢个面脆,有少许海盐,咸咸的,内心就流心,甜甜的,哩个配搭真系一流,而且连$70都5洗整体黎讲,好抵食,环境高质,食物好味,庆生一流(p.s. Happy Birthday Again to my Best Friend
餐前更有送蒜蓉餐包,包皮烘得好脆,包身亦好松软。
意粉软硬度煮得刚刚好,烟烟韧韧真系好好味
整体黎讲,好抵食,环境高质,食物好味,庆生一流
(p.s. Happy Birthday Again to my Best Friend Mandy) ♥️