2019-08-21 1221 浏览
阿肥火锅,一直听闻都系好评连连,今次就有缘去实测一下一入店铺就好感受到阿肥火锅对餐厅既气氛有一份坚持,好想令每一位食客都能感受到家既感觉,可以放松一下,同亲朋好友一齐共享美食餐厅以暖色为主,房间间隔、地版、铁闸、房间既通风窗口,甚至系木门上面既旧挥春都系完全跟足70s/80s年代既屋邨店内员工系旧式茶楼既服装,但配以新颖既青苹果绿,怀旧之余又不失时尚!今次试食,因为人较多,可以试既菜式也比较广。所有食物质素都非常有水准,当中既阿肥牛皇拼盘最令我深刻。大大块既牛百叶薄片,食落脆口弹牙,一d都唔韧口。当中既牛粒同肥牛切片更是一试难忘。雪花分布均匀,肉质弹牙多汁,肉味香浓,食后齿颊留香,正吖阿肥火锅为保食材新鲜,店内也设有鱼缸存放活海鲜。我地叫到既番薯大蚬,上枱个阵仲会开合抖气,非常生猛。白鳝片弹牙清新,而日本北海道带子就清甜爽口,一食就中和返牛肉既油腻口感,为成餐饭升华左一级。店内员工热情款待,有时有d食材5确定要煮几耐,佢地都会热心讲解。见到我地有需要是,或者好似揾紧d咩野个阵,都会主动上前帮手。有d细节位,就好似汤一滚, 我一开盖佢就会主动过左泥帮我收走个盖,又会提我地边到系酱汁区。刚
阿肥火锅,一直听闻都系好评连连,今次就有缘去实测一下

店内员工热情款待,有时有d食材5确定要煮几耐,佢地都会热心讲解。见到我地有需要是,或者好似揾紧d咩野个阵,都会主动上前帮手。有d细节位,就好似汤一滚, 我一开盖佢就会主动过左泥帮我收走个盖,又会提我地边到系酱汁区。刚坐底冇耐既时候,刚饮完出面带泥既野饮个阵,我纯粹周围望望边到有垃圾桶丢左佢only,3秒都5够就有员工发现我好似想丢垃圾同主动泥帮我。哗~个下真系好感动~阿肥火锅真系好体贴食客既需要,以客为先。

总而言之,阿肥火锅真系值得一试再试,人性化既服务同有水准既食材,而且格价合理,值得推荐一试。
  • 门鳝炸鱼皮
  • 极上手切本地牛肉