2018-08-29 55 浏览
今日系尖沙咀行街,同时又系觅食的时候。厚福街出名多餐厅,今日想食海南鸡饭的瘾起,经过罗勇,就决定试一试。餐牌虽然得一页,但选择都好多。今日叫了海南鸡饭+猪手饭+虾饼+青柠梳打+椰青。海南鸡饭:鸡肉嫩滑,如果鸡件再多点,令到每啖鸡都有鸡𩠌饭,就最完美,因为饭的份量都多,哈哈,我都知好贪心,饭都好够味。最惊喜系个汁可以选辣同唔辣,好适合我呢个爱好海南鸡饭,又食唔到辣,但又好想有酸酸汁,呢间就好贴心有得选,汁酸酸地,好开胃。另外,呢间的汤并不是普通的冬瓜汤,而是特别下本的椰子鸡汤,浓味,不会过咸。猪手饭:猪手非常淋同入味,入口即溶,个猪手汁配饭好夹,令人食哂。虾饼:虾的份量不少,非常弹牙,热辣辣又脆,配埋两杯饮品,透心凉。

海南鸡饭

椰子鸡汤