2016-11-21 1258 浏览
朋友推介既韩食店,行过尖沙咀一于黎试下!入到去真系有韩国feel,因为 waitress 9成都系唔识讲中文既韩国人前菜都系荳芽,泡菜,但特别在于有薯仔同翠玉瓜,我都系第一次见!翠玉瓜够甜够爽口,薯仔好特别,冻食但煮到好入味。生菜旁有清甜爽口既红萝卜同青瓜条,好fresh好健康食到咁上下肉拎一条黎咬下,等个人无咁济同腻,好贴心既配料同朋友要左一份牛肉杂锦同半份炸鸡,10分钟已经上齐。四块牛柳肉,四块牛舌,一大块牛扒!!!真系有成只手掌咁大架!所有牛肉无腌过,但可能本身货源靓,烧出黎好多肉汁,够嫩滑。牛舌反而薄左啲,好快干身送既辣泡菜冻汤,酸酸甜甜。可以等你食完油腻野冲走口腔既油腻感!!炸鸡一定要配啤酒!!买一送一既1664生啤,有少少果香好好饮!!炸鸡唔太特别,因为佢无腌,食到中间好淡,要不停点甜酱,比我想像中既炸鸡有出入。但旁边既薯条好好食!!又腍又香,配上华盐咸淡适中非常香口!!餐厅既服务非常好,会主动帮你烧肉。食材配搭都好贴心,有爽口红萝卜,青瓜条,辣泡菜冻汤,等你可以去油腻感,keep住开胃。但可能两个人食会贵,埋单成700蚊,多人食既话好抵食!!
朋友推介既韩食店,行过尖沙咀一于黎试下!
生菜旁有清甜爽口既红萝卜同青瓜条,好fresh好健康
食到咁上下肉拎一条黎咬下,等个人无咁济同腻,好贴心既配料

同朋友要左一份牛肉杂锦同半份炸鸡,10分钟已经上齐。
四块牛柳肉,四块牛舌,一大块牛扒!!!
真系有成只手掌咁大架!
所有牛肉无腌过,但可能本身货源靓,烧出黎好多肉汁,够嫩滑。
牛舌反而薄左啲,好快干身