2021-04-19
装潢与菜单都贴近韩国的小巷食堂. 落单时会提定系牛肉(可能担心有D人唔食得牛肉/猪肉), 够细心.上菜好快, 落单后10分钟差不多上齐, 所有野食都够热辣辣. 1)味道方面, 炒杂菜好够味, 炸海苔卷好热好脆, 同超市买急冻包装自己整真系两回事. 猪骨汤无薯仔预左XD 份量好够, 猪骨有3-4大件, 入味而且够淋. 同韩国食的无乜分别.唯一美中不足系猪骨切位唔方便起肉, 但呢个似系肉档问题多D.2)服务方面, 我觉得好OK. 可能会有人expect店员要好好笑容. 但我就觉得只要佢上齐野, 无甩漏, 就唔系招呼不周. 有客人走果阵, 听到店员好细声咁讲左안녕히가세요(请慢行). 反而令我觉得真系好有身在韩国的感觉.3)只收现金其实餐厅门口都观察到应该系唔收卡. 虽然有D唔方便(韩国几乎咩餐厅都可以一卡通行), 但都无办法.
2)服务方面, 我觉得好OK.
反而令我觉得真系好有身在韩国的感觉.
3)只收现金
题外话/补充资料:
잘 먹었어요. 다시 올 거예요.