2020-11-13 837 浏览
好几年前同同事系呢间餐厅食过lunch,因为服务太差,所以一直系黑名单,拒绝再食。但最近太挂住韩国猪手既关系,见到佢有,又近公司,所以放工同朋友又再黎试下,心谂都甘多年后,服务应该有所改善吧。结果系比起当年,服务更差,简单负分。早1星期已经订左2人台,今晚享受到既恶劣服务有: 1)因为餐厅2人台已满,我地2人去到,店员安排左张4人台俾我地,之后有个餐厅男负责人走黎不断要求我地换台,解释话full booking,但重点系根本无细台换比我地。只系一咪叫我地由4人台换到另一张4人台,重复2次,甚至无理要求我地食快点,赶住要交返张台比佢。 因为要求太无理,令人感到莫名奇妙,我地直接拒绝话应承唔到食快d,准备起身走人,心谂费事阻人发财,突然个餐厅男负责人就即刻改口话唔洗啦,算数 (注明:态度极差)。如果食客唔拒绝,就会被逼食快d。如果系因为full booking ,甘即系餐厅贪心搅到over booking..但就要客人承担后果,可耻。最好笑系,食饱走人时,目测餐厅有一半位置系吉既,无人坐,真叫人无奈。2)茶水只系开头俾一杯,中间时段,你想揾个人添茶简直系痴心妄想,唔系话等一阵,转头,就系叫

早1星期已经订左2人台,今晚享受到既恶劣服务有:

2)茶水只系开头俾一杯,中间时段,你想揾个人添茶简直系痴心妄想,唔系话等一阵,转头,就系叫你揾另一个待应啊姐。

3)食物好味,但明显味精超重,食后十分口渴,加上餐厅员工唔会添茶,简直攞命,好彩食完落到街有茶饮买

4)环境卫生差,张台黏笠笠,餐牌又黄又多污渍

5)上茶时间慢

其实都有好处既,就系叫卖单,一叫唔洗2分钟即出好单俾你,前后唔洗5分钟。

果然好野,叫添茶就零反应,一个推一个,叫卖单就9秒9。好啰好啰,呢间野,可永久黑名单。

另外,发现佢地服务员对于识讲韩文既食客系会好好态度,建议唔想经历俾钱买难受既食客,最好晒出韩文功力。

觉得食碗谭仔好味道同谭仔啊姐服务超班过佢地好多既人既纯分享

• 受气的一餐