2023-12-13 2891 浏览
上星期屋企有喜事, 签完纸后就去左伦敦大酒楼食晏. 由于都有两枱亲友, 所有一早就卜定两围, 打算招呼客人, 由于新朗新娘著住婚纱礼服, 加上想要有一个私人的空间, 所以要求要间房…订好后, 同事最后仲话"恭喜哂". 点知去到当日正日, 只安排坐系酒楼最入的两张大枱. 一个屏风都无, 于时即揾返负责人同我地倾下.. 点知.. 当日负责同事上到来, 怒气冲冲同我地无安排, 又话单无写, 无落簿要求, 讲左一大堆解释…一句道歉都无! 最终佢只提出两个方法, 第一 “退订要求我地走”,  第二 “留系到继续食”.佢根本无心做出即时的解决方法, 只系叫我地走. 我都知可能系有沟通上的出错, 但无打算做出任何的道歉, 一句吾好意思都无. 只系叫我地退订. 由于著住婚纱礼服吾方便周围走, 只好留系到继续食. 野食都未到. 负责人再讲“你地已经迟到, 5 点前一定要离开, 我地要落场” . 其实个阵3点都未到,我地个个到一肚气, 又点会想再留系到呢.. 野食好一般, 态度超差, 贴钱都吾会再来, 令愿行远少少食连所酒楼!!!佢地既服务态度系吾会改变的. 最终我地知道负责人就系呢间酒楼的老板, 同埋佢
于时即揾返负责人同我地倾下.. 点知..

我地个个到一肚气, 又点会想再留系到呢..

野食好一般, 态度超差, 贴钱都吾会再来, 令愿行远少少食连所酒楼!!!佢地既服务态度系吾会改变的. 最终我地知道负责人就系呢间酒楼的老板, 同埋佢地间酒楼系买落的地方, 没有加租的压力, 做又36, 吾做又36.. 投诉都无用. 如非必要都吾会再去!!
2023-12-03
庆祝纪念