2010-01-17
食物大致上无乜问题,唯一要提提系SET 餐+芝士焗生蚝酿美式薯皮, 要另加$18,份量极细,仲要得<一块>如手心大,一点也不值。在这埋我要重点讲下佢D 服务,我地一坐底落了order, 当所有𩠌菜都端上来,侍应问了一次要否落餐饮,友人已吩咐待会儿才点,隔了十分钟,侍应又问一次,真系好烦,好似想拿拿声上埋d 食物赶客走,我地当然断然拒绝话阵间先。其次我哋食食下野,左右两边的食客都埋单走了,侍应把我左手边既桌子搬出来,好让空出位子来,把我们桌子私过一边 (这样佢咪可以把原本左右桌子合并以供四人食用啰),重点系我地当时系进食中,这样要求是极之不合理+不礼貌。果位女部长仲唔知丑话︰唔好意思,阵间送返d 甜品给我们,但系到我哋叫完餐饮,甜品还未到,要主动问果位部长先拎过来,好似我哋贪佢d 甜品咁,服务态度系完全负分。最令人气愤的是当我埋单用信用卡签账,我先签<银行客户存根>,之后(依旧是果位女部长)拎开张银行底单,用手指笃另一张食物单<两下>,以命令的口吻叫我签名,除此之外,以两指夹住我张信用卡+底单俾返我。我心谂你第一次出黎做侍应呀,做到部长级连
最令人气愤的是当我埋单用信用卡签账,我先签<银行客户存根>,之后(依旧是果位女部长)拎开张银行底单,用手指笃另一张食物单<两下>,以命令的口吻叫我签名,除此之外,以两指夹住我张信用卡+底单俾返我。我心谂你第一次出黎做侍应呀,做到部长级连基本礼仪都唔识,手指指,双手礼仪都唔识,况且餐饭唔算平,以咁既价钱,出面有很多选择啦,佢再唔内部评估下,迟早执笠。