2017-04-14 1051 浏览
上一次假日来食tea,感觉不错!今日再encore,点知就出事!今次坐二楼,一坐低发现冷气风口又大又对正老婆同个女,谂住叫waitress较一较佢!揾咗好耐先见到两位黑口黑面既外籍waitresses,佢摆低完餐牌就急急脚走,咁我都唔敢麻烦佢,咪叫野食既时候先叫佢较一较风口同拎几杯水黎。结果落完order好耐都无人理我地。等我地提吓佢,先有几杯水,风口依然大风,再提佢佢就当听唔到急步走!咁我地唯有行出去揾佢同佢讲,点知个位waitress就好rude咁话"Already 25 degrees!!"咁我地同佢耐心解释系个风向,想佢较较个direction,佢好勉强求其㩒个制之后就唔理我地!我都唔知佢做左D乜,D风仲大左应左!我都唔敢再麻烦佢大姐,咪自己㩒个制,跟住佢就话"Don't touch my air con"!我咪话"I just want to change the wind directioin",佢就话"I have already done that",我话"But the wind directly blows to my face",佢跟住好大声话"Can't cha

咁我地同佢耐心解释系个风向,想佢较较个direction,佢好勉强求其㩒个制之后就唔理我地!我都唔知佢做左D乜,D风仲大左应左!我都唔敢再麻烦佢大姐,咪自己㩒个制,跟住佢就话"Don't touch my air con"!我咪话"I just want to change the wind directioin",佢就话"I have already done that",我话"But the wind directly blows to my face",佢跟住好大声话"Can't change, it is just like that."

Ai.....我都系想健健康康开开心心食餐饭姐,你全程俾个冻风兜口兜面吹住咁食,D野食几好味都无用啦,仲要忍受你两位黑面神既恶劣态度!个冷气要转有几难,你唔想整又唔俾人整。仲惨系上野食既速度真系龟速,等左超过半个钟D野食先黎!我食完成餐饭已经有D伤风,我老婆就头痛!

我临走前同呢位黑面waitress讲左句"You really need to fix the air con, I am gonna get a cold",佢继续扮做野听唔到!

客观而言,D野食正常味道,系份量少D!不过服务态度已经盖过一切!
2017-04-14