2023-10-23
久仰大名现货极难买,预早一个月订散水先食到。泡芺即场食系脆口但忌廉馅室温小溶,抹茶味极淡亦明显见到抹茶粉粒。冷藏后更同连锁泡芺店无异,外皮软弱内馅偏死甜。限鲗鱼涌店自取或call车,性价比极低。期望越大越失望,新界人唔需要特登过海🙂〰️脏脏比利时朱古力麻糬 $30 评分: 3/5店家招牌口味,朱古力忌廉爆馅有啲啲太甜🍫整体预期般发挥,食到后面会腻,试一次就够〰️星野抺茶TIRAMISU麻糬(微酒香)$35评分: 0/5严重图文不符😡完全食唔到星野抹茶嘅甘涩,只见一粒粒抹茶粉粒☹️说好的Tiramisu,冇咖啡酒冇mascarpone又冇抹茶,我对酒精颇敏感亦零feel,唔知食紧啲咩🤥建议有支咖啡酒管份量自己加日本焙茶小仓红豆麻糬 $30 评分: 2/5终于食到有茶味却点到即止🫘红豆馅多足料,食多两啖就甜到饮水🥴建议减低红豆甜度加强焙茶茶味香烤杏仁无花果麻糬 $30评分: 0/5杏仁片经过烤焗好香脆,可惜只依附表面,一路食好容易掉到地上。无花果食落似提子干,净系食到甜味🤨纯粹觉得两者唔多夹~
〰️
脏脏比利时朱古力麻糬 $30