2024-04-09 340 浏览
3月22日星期五,我老公喺深圳办完事返香港,特意叫佢返到香港先食晚餐,帮衬返自己地方嘅食肆。佢仲喺B2巴士回程中,我就去咗呢间餐厅排定队。但见到大部份枱都摆得非常密麻麻,差唔多膊头碰膊头,所以睇中3-4张单边枱,感觉上唔会坐得太接近其他客人。所以轮到我,我就话俾职员知,我老公仲未到,想等𠮶几张枱。虽然职员马上黑面,但我都照让后面客人先入座,然后继续排队。之后再轮到另外两位职员俾枱我,我都向佢哋同样解释。佢哋都系马上黑面,仲喃喃自语唔知闹我乜,我无理会。跟著下一张就系我想要嘅枱,老公亦刚刚到,于是我哋就坐得咗。但真系唔明白,我系用自己时间排队,点解咁都会得罪啲职员呢?跟著叫餐,包括饮品、甜品。首先就嚟碟甜品,但因为系雪柜攞出嚟嘅冻糕,咁我就话俾楼面知,我哋咩都未开始食,请佢将甜糕先放返入雪柜。但佢竟然即时发火閙我,话点解我落单𠮶阵唔讲。救命呀,我真系唔知佢哋有呢个规矩,如果唔讲,甜品竟然会系serve先啰!跟著全程呢位阿姐,不断喺出菜间同另一位男部长,离远睥著我哋讲是非。真佩服佢可以乜都唔使做,一直企定定讲是非,搞到我哋食得好唔安乐,冇食甜品就走。其实之前我食过呢个品牌嘅其他分店,食物水

其实之前我食过呢个品牌嘅其他分店,食物水准唔错。但见识过呢间嘅 “服务” 之后,真系怕怕啦!而家我更加明白,点解咁多香港人上深圳消费。咁样落去,香港食肆真系好快玩完!
2024-03-22