2016-12-12
今日返工又去左葵芳,新都会食lunch 无$60 落唔到楼真系好贵,所以去左隔离葵涌广场食。葵广好似好多野食,但系想揾间可以坐低堂食既餐厅其实又唔系真系有太多选择。最后行左落最底个层食上海野,想食D 辣野开下胃嘛。满心欢喜叫左个四川鸡球菜饭,点知上菜见到碗饭个心就沉左一沉。四川鸡球原来系鸡球淋M记个只泰式辣酱!! 可能系我见识少,但我真系未食过一间上海菜系会用泰式辣酱!!基本上个饭就系泰式辣酱捞饭,点食呀大佬??埋单仲要收我$42,呢个价钱食泰式辣酱,我去麦当劳俾三十几蚊食个脆香鸡翼餐唔好??同行既同事就叫左个四川担担面,呢D基本野黎啫,谂住唔会有伏啦挂?点知都系无一幸免。个担担面系柞菜肉碎面黎!无花生酱味,得个少少肉碎都食到有阵梅左既肉味!!个汤又淡而无味,同事话佢都唔知食紧乜。作为一间上海菜餐厅,四川鸡球唔识煮都算啦,但系担担面呢D基本野黎啫,咁都煮到咁?自问都系有衣食既人唔想晒野,但系呢餐我同同事都唔想再食,去食海胆手卷算。返工已经辛苦,食个lunch 仲要一肚气
最后行左落最底个层食上海野,想食D 辣野开下胃嘛。
四川鸡球原来系鸡球淋M记个只泰式辣酱!!
可能系我见识少,但我真系未食过一间上海菜系会用泰式辣酱!!
基本上个饭就系泰式辣酱捞饭,点食呀大佬??
点知都系无一幸免。
返工已经辛苦,食个lunch 仲要一肚气