2024-04-21
又系睇到佢卖广告有新product出我呢个非Official嘅试食专员又出动帮佢试食🤭自费㗎以为佢有买一送一,原来又要Weekday 😖贪小便宜失败试咗佢个Very Berry Matcha Latte 同埋鸡卷嘢饮当然打卡able 啦,又有我喜欢嘅berry,背边黐咗一啲berry 脆粒粒,有唔同嘅口感同层次嘢食就争啲卖相,味道系好嘅,不过要趁热食虽然佢大大件系抵食啲,不过对于一啲细食嘅人嚟讲或者想试多啲嘢嘅人嚟讲呢就似乎太大portion啦! 食咗半个卷已经差唔多到顶,唔太啱喜欢轻食嘅我 ,其实而家佢推出一啲sourdough菜式可以提供两款口味,点解呢个唔可以呢?又或者细件啲价钱平少少。真系好希望Founder Benny真系会睇呢度嘅食评/comment ! 或者真系请我做试食/产品研发员我都唔介意😅另外就系室内布置设计,呢个位置前身都系coffee shop,不过第一下踏入间舖头先发觉原来咁细间。座位嘅摆法都有啲唔系太妥当我觉得,亦都唔见得好舒适(当然我明白太舒适又会令到啲人唔肯走啦) 不过个counter位置咁样摆法令到啲客人好有压迫感,最埋边嘅位置出入都唔太方便 ,最出面
非Official嘅试食专员又出动帮佢试食🤭自费㗎
以为佢有买一送一,原来又要Weekday 😖贪小便宜失败
嘢食就争啲卖相,味道系好嘅,不过要趁热食
另外就系室内布置设计,呢个位置前身都系coffee shop,不过第一下踏入间舖头先发觉原来咁细间。座位嘅摆法都有啲唔系太妥当我觉得,亦都唔见得好舒适(当然我明白太舒适又会令到啲人唔肯走啦) 不过个counter位置咁样摆法令到啲客人好有压迫感,最埋边嘅位置出入都唔太方便 ,最出面大大张独一无二嘅挨pan位又似乎太阻埞!
总之成个感觉就格格不入咁,同我最终情嘅西营盘总店真系差天渊之别
其实除咗西营盘店同埋红磡店其他店嘅setting我都觉得一般般🤪(
以上纯属个人意见,都系𠮶句founder Benny可以揾我做市场策划研究, 我好有兴趣加入)😂
努力R 捞中
😂