2019-12-03 101 浏览
Sensu 在 铜锣湾骆克道535 ,以欧日酒吧 作定位,餐厅设计摩登时尚,地方宽敞,座位编排得阔落,唔会坐得逼逼夹夹,加上灯光柔和之余, 加埋一个设计有特色的水吧厨房 ,同老友系到听下 驻场歌手唱歌, 食下轻食饮下酒, 有倾有讲,感觉轻松自在。 snack combo 既然今晚预咗轻食就拣咗个snack combo 脆炸豆腐配土佐醋汁 炸豆腐够嫩滑,唔好睇好似一般炸豆腐咁普通,豆腐入口坚滑溜,而且仲有豆香。日山A5和牛寿司 以生牛入馔,足以证明呢到食物高质又新鲜,而亮点系上日山和牛,日山和牛入口细腻,油脂融化于口腔,柔嫩好食。 盐渍昆布沙律 沙律以山葵,花生豆馔,比一般蟹籽沙律更加花心思, 整体嚟讲清爽轻怡。海胆马铃薯沙律 马铃薯沙律粉糯清甜,海胆轻轻烧过,咸香细腻。日山A5和牛芝士春卷 春卷即叫即炸,和牛肉味浓郁,配上可以拉丝的芝士,好食。樱花虾饼 做得不赖,虾饼弹牙有虾味,啖啖肉。脆炸鳝干连日本菜都有脆鳝真喺好特别,虽然卖相黑黑啡啡,但脆鳝入口脆卜卜,抱酒一流。日山A5 和牛迷你汉堡 唔好睇佢细细个, 仍然落足心机去制作。 上下面包有烘烤过, 日山和牛汉堡扒劲j

snack combo
既然今晚预咗轻食就拣咗个snack combo

脆炸豆腐配土佐醋汁

日山A5和牛寿司

盐渍昆布沙律

海胆马铃薯沙律

马铃薯沙律粉糯清甜,海胆轻轻烧过,咸香细腻。

日山A5和牛芝士春卷

春卷即叫即炸,和牛肉味浓郁,配上可以拉丝的芝士,好食。

樱花虾饼

做得不赖,虾饼弹牙有虾味,啖啖肉。

脆炸鳝干

日山A5 和牛迷你汉堡

唔好睇佢细细个, 仍然落足心机去制作。 上下面包有烘烤过, 日山和牛汉堡扒劲juicy。

日山A5 和牛牛肋条

用叉吉落去𠮶下已经感受到松化, 而且牛肉味劲浓, 软淋,仲可以唔使点咬添。

跟餐仲有一杯饮品, 我哋拣咗芒果加菠萝soda, 酸甜清新。

总括嚟讲要喺铜锣湾揾一间坐得舒服又有气氛嘅西餐厅的确唔易, 最重要系呢度仲会有live band show, 是呀我同朋友就系喺结他与歌声嘅陪衬之下,喺呢度食咗一餐让人赏心悦目,又听出耳油的晚餐。