2019-06-22 171 浏览
好姐妹生日~ 系 Eatigo 揾下有乜好野食~ 无意中发现呢间餐厅好似几靓而且今次book 仲有 50% off 所以试下12 点准时去到  staff 得1 个不过好好礼貌 好好招呼成间餐厅环境感觉好舒服,好够空间感食物Display 好靓 味道都好好而且野食同D Source 既配搭好有心思~ Staff 每一道菜都解释得好好好适合女仔~ Menu 主要分几多course ~ 我地2 个选了6 个course〔6 Shades of Flavour )因为想试下个surprise Dish 先上面包 有牛角包 x ( 扭纹包 ? 唔知佢个名系咩 =P 但热辣辣好好食)之后上个好好好好精致既餐前小食 ~ Pan Seared Hokkaido Scallop 北海道带子Pan fried 到半熟~ 超嫩~  加埋个 Green Pea Puree (青豆酱 )source  好夹Surprise Dish 一开始以为系Lobster 点知一打开~~~ 原来系蛋沙律上面铺上蟹肉,面层有水蜜桃+ 小小鱼子Source  : Mango & Raspberry ~ 成件事一齐食出乎想像咁
成间餐厅环境感觉好舒服,好够空间感
食物Display 好靓 味道都好好
好适合女仔~

之后上个好好好好精致既餐前小食 ~

Pan Seared Hokkaido Scallop

Surprise Dish
一开始以为系Lobster 点知一打开~~~
原来系蛋沙律上面铺上蟹肉,面层有水蜜桃+ 小小鱼子
Source  : Mango & Raspberry ~
成件事一齐食出乎想像咁夹

Lobster Tail
Slow cook 龙虾尾 ,质地好好 唔会过熟
Source: Mix Pepper + Mustard

鲍鱼 On Fire~

Surprise Dish
鲍鱼烧完仍然好Juicy ~
with 甜鼓油Source 好浓好入味

终于黎到Main course la ~~~~

Kagoshima Beef
呢个main course 要加钱 不过好值得 日本牛本身无得输
好嫩口好滑,重牛味~ Nice

Japanese Cod Fish 入口劲滑
配埋个saffron clam cream source 好重海鲜味~~ (心心眼)

甜品 Coconut Sweet
卖相已经好靓 有coconut mousse , chocolate rock ,bluberry 中和甜腻

Coffee or Tea ~~~

Birthday Arrangement
经Eatigo 订台后打去同餐厅reconfirm 问下佢地如果朋友仔生日佢地话可以帮忙安排小小surprise ~
2019-06-08
庆祝纪念