2016-05-16
辛勤上班族既我,星期一至五系公司OT至地老天荒,难得周末,虽然好想好好咁在家抖一下,但系,嘴馋既我,难得休息,不想动手下厨,更加唔想食快餐店跟茶餐厅~~~上网睇食评见到Howe Cafe都唔错呀,决定同细佬撑枱脚,所以就去左屋企附近Howe Cafe揾好野食呢间野第一次试,环境宽敞,又系cafe又系家私店,都几得意❤️佢地卖既都系木制家私,简约清新,所有既枱櫈及摆设都可购买。我呢,就无咩家私想买,只系想食好野hahaHowe Cafe的食物款式比一般cafe为多,pasta、沙律、饭、all day breakfast、咖哩、三文治、蛋糕、甜品等等等。而且仲有一个4000尺的天台花园,设有户外座位,仲可以吃BBQ套餐。 今次同细佬就尝试了法式蘑菇忌大虾烩饭,大虾得两只,但好大只,虽然唔系新鲜虾,但味道都唔错,烩饭加左忌廉汁变得幼滑,忌廉汁亦适当好处,不会吃到好腻。蜜糖芥辣烧鸡沙律 甜甜的蜜糖芥辣,好得意❤️烧鸡沙律既份量也蛮几多,烧鸡的味道十分咸香,配合新鲜的蔬菜,整个人都沉醉在清新的感觉当中haha
上网睇食评见到Howe Cafe都唔错呀,决定同细佬撑枱脚,所以就去左屋企附近Howe Cafe揾好野食呢间野第一次试,环境宽敞,又系cafe又系家私店,都几得意❤️佢地卖既都系木制家私,简约清新,所有既枱櫈及摆设都可购买。我呢,就无咩家私想买,只系想食好野haha Howe Cafe的食物款式比一般cafe为多,pasta、沙律、饭、all day breakfast、咖哩、三文治、蛋糕、 甜品等等等。而且仲有一个4000尺的天台花园,设有户外座位,仲可以吃BBQ套餐。 今次同细佬就尝试了法式蘑菇忌大虾烩饭,大虾得两只,但好大只,虽然唔系新鲜虾,但味道都唔错,烩饭加左忌廉汁变得幼滑,忌廉汁亦适当好处,不会吃到好腻。 蜜糖芥辣烧鸡沙律