2023-06-11
外卖自取 -- 好食,但...挑战个人修为这是一间有厨艺,但经营不善的舖头。不会再帮衬。如果阁下咁啱有50分钟等候时间,推荐;如果咁啱系赶时间,又睇咗食评,假如延误咗行程/要做的事,至少,证明本人冇作嘢。晚上去买外卖(一家四口分量),谂住从几间餐厅买不同餐,谂住食几种菜式。Green Brazil 落了单(湿炒河,菠萝炒饭),四眼经理哥哥说20分钟,听落觉得少少耐,但都唔紧要,明白有四五枱客;因为仲会去另外一间买其他食物,加上 7-11 买饮品和甜品。及至其他餐厅完成落单,7-11买完嘢,经过问咗句:未有,当时15mins,我就去另一间餐厅,等咗一阵,攞埋外卖,几抽嘢再去 Green Brazil,已经系 半个钟,晚上卅度高温,和儿子在门口等。问咗两次经理都系敷衍下,话就嚟得。到了35分,开始真系有啲嬲,同其他非华裔侍应讲等咗好耐,佢哋算有礼貌,但除了等等之外帮唔到手。在 35分至到50分等候中,儿子已经等到呆同埋好热好饿,我亦已经和每一个经过嘅侍应催促过,我问佢地呢两个dish是否复杂,佢地同意系general嘢。再同经理理论,但佢亦只是话「等多两分钟」,我今次真嬲话唔得,叫佢直接入
及至其他餐厅完成落单,7-11买完嘢,经过问咗句:未有,当时15mins,我就去另一间餐厅,等咗一阵,攞埋外卖,几抽嘢再去 Green Brazil,已经系 半个钟,晚上卅度高温,和儿子在门口等。问咗两次经理都系敷衍下,话就嚟得。到了35分,开始真系有啲嬲,同其他非华裔侍应讲等咗好耐,佢哋算有礼貌,但除了等等之外帮唔到手。在 35分至到50分等候中,儿子已经等到呆同埋好热好饿,我亦已经和每一个经过嘅侍应催促过,我问佢地呢两个dish是否复杂,佢地同意系general嘢。再同经理理论,但佢亦只是话「等多两分钟」,我今次真嬲话唔得,叫佢直接入厨房追,之后直至我攞到外卖都无见过四眼经理。 过程中真系有几次想放弃直头想叫佢攞返钱嚟,去买烧鹅好过。
买到之后屋企开嚟食系好食,但你要好好个人修为,泄得到度气先可以享受得到。
起初以为因为佢哋唔注重外卖,先至咁样俾人对待;但睇返楼下原来堂食都试过,又系经理话“两分钟”。今次经验系好攰,好嬲,俾咗钱得唔到相应嘅嘢,失望,饿亲家人有点无辜。