2019-09-02
有日突然好想食点心,所以就同朋友去左呢间食,其实之前已经好想食,但次次都总系有原因去唔到食。春风得意肠👍🏾👍🏾入面系脆卜卜既油炸鬼,好香口,系略嫌个皮厚左少少姐,但整体都算唔错,可以一试!姜葱牛柏叶个牛柏叶好入味,好好食,又有咬口!但唯一唔好嘅系个牛柏叶太大旧,会有啲难咬,如果系小朋友/老人家就要慢慢食。五指毛桃炖猪骨呢个炖汤好饮,应该冇乜味精,但我觉得又冇乜特别,想饮汤既都可以叫一盅。虫草花上汤牛肉球我个人觉得牛肉球都系同鲜竹衬啲,加埋喼汁就更加Perfect,所以我上汤就麻麻地。千岛酱脆皮萝卜糕呢个萝卜糕几特别,食落有啲似章鱼小丸子嘅味道,不过记得唔好放太耐先食,如果唔系脆皮萝卜糕就会淋左🙈🙈紫薯流汁煎堆仔👍🏾👍🏾呢个好食,值得推介!出边系一层好烟银嘅紫薯皮,入面系流沙奶黄,好食!怀旧烧卖皇咁多样嘢食来讲,我对个烧卖系比较失望,唔好食,可以唔使试🙈🙈草莓桂花糕呢个几特别,估唔到草莓同桂花有几衬,同埋个质地都几硬身。椰香黄金糕👍🏾👍🏾呢个超好食!平时喺出边好少食到,黎呢一间真系必食,佢入面系蜂巢型,个质感超烟银,又唔会太甜。😋😋😋🤤🤤健康燕麦糕👍🏾👍🏾开头叫呢一个嘅时候谂住会中伏,点
春风得意肠👍🏾👍🏾
姜葱牛柏叶
五指毛桃炖猪骨
虫草花上汤牛肉球
千岛酱脆皮萝卜糕
紫薯流汁煎堆仔👍🏾👍🏾
怀旧烧卖皇
草莓桂花糕
呢个几特别,估唔到草莓同桂花有几衬,同埋个质地都几硬身。
椰香黄金糕👍🏾👍🏾
健康燕麦糕👍🏾👍🏾
开头叫呢一个嘅时候谂住会中伏,点知有意外惊喜,个味道有啲似燕麦馒头,但系质感普通馒头烟银,而且唔甜, 好好食,值得一试!😍😍
总结我哋呢一间野都几高评价,下次会再嚟食!除咗味道好食之外,个卖相一啲都唔马虎,好有心机!值得推介!😍😍