2021-06-27 85 浏览
系荃湾行完街3点几 男朋友好肚饿而我净系想食少少野 见到依间台式餐厅有便当又有小食就岩晒我哋先讲装修 细细间铺大约只有20个座位好彩依个钟数冇乜人 可以直接入座浅紫色嘅装修风格好清新啊入到去见到好多人都食紧白兔糖麻薯吐司睇落好烟韧吸引 不过个人麻麻地太甜嘅嘢问咗职员个吐司会唔会好甜 个叔叔话「依个都几甜架」之后就打消咗念头最后我哋叫咗肉松芋泥吐司卖相好吸引呀 份量都几大份 馅料丰富第一啖食落去要赞下个吐司皮 好香牛油味而且烘到好香脆 好味呀!不过食多啖先发现芋泥系冻嘅之前系台湾食过芋泥蛋饼系热辣辣今次满心期待食返台湾嘅味道 有少少失望而肉松系好食嘅 好香 咬落都有少少脆口感味道偏重 有啲抢咗芋泥嘅味道 显得芋泥味道好淡 所以整体黎讲普普通通啦 份量好足够 有两件 我一个人成依度一件都饱饱地喇而朋友就叫咗便当A卤水鸡扒干拌面便当配冬瓜茶便当整体卖相精致 有糖心蛋同酸菜拌面都几弹牙 肉操份量都好足够 不过个人认为有少少偏咸 而鸡扒就有少少干 食完成个便当都有少少口渴㗎最后要配返冬瓜茶中和返总括嚟讲呢间餐厅食物分量足够 味道都合乎水准 不过未至于好惊喜 两个人埋单$110 价钱合理 而平日

先讲装修 细细间铺大约只有20个座位
好彩依个钟数冇乜人 可以直接入座