2022-06-10
今次同4位朋友共五个人去试,我地6:30入座食到10点,先讲环境地方狭窄,座位唔算舒适,冷气足够,洗手间连同摆货一齐,员工服务不过不失。饮品是自助形式任取,但不包括酒精饮品(需付费)。迷你酱料吧都是自助形式,有炸鱼皮/响铃(可惜冇遮盖暴露与空气中)另有韩式面/公仔面任取。火锅配料柜两个(都算摆放整齐及卫生)。首先会叫你食鸡煲(可唔辣至大辣)可添加,但因为觉得好油加上冇乜肉大部份都系骨,食1转已足够。食完鸡煲之后就会上海鲜拼盘,份量以人头计每人一件,有(带子/鲍鱼/开边虾/圣子/蚬)带子同鲍鱼都蒸过龙有啲烟靭,开边虾唔新鲜,圣子同蚬还可以,中间底部放咗啲乌冬但系完全冇味。跟住就会上一锅乌鸡汤,首先强调叫你饮碗汤先,但系个人认为系味精汤一啲都唔好饮啰。之后攞呢个汤底直接打边炉,唔知系唔系因为个煲底好厚定系个炉比较弱,成日都唔系好滚得起,开到最大都好慢啰,可能因为个汤底唔好味所以烚出嚟嘅食物都系一般。食到最尾佢有半碗椰汁雪燕,但系都完全冇惊喜啰。