由于前一日Uncle同Auntie特意送咗一大盒荔枝畀我们,兼且约咗我们喺今日中午一齐去我们嘅老地方「唐宫中餐厅」饮中午茶!我们叫咗香麻鸡蛋散炸得好金黄酥脆,再配埋香甜嘅蜜糖一齐食,真系几好味呀!松子鸡粒咸水角嘅外层好香脆干身,入面嘅质感就相当烟烟韧韧,馅料亦都几惹味!喺点菜𠮶阵见到呢个荞麦面海鲜扎,觉得都几特别,所以就谂著叫嚟食吓,点知一上碟见到个卖相就觉得超级吓人,嫌且非常呕心,一食落去味道有完全格格不入嘅感觉,好似强行将几样完全唔夹嘅嘢放埋一齐,我们明白有创意同创新系好事,但呢个配搭系「唐宫」众多款点心之中,最失败之作,真系令我们觉得极之失望呀!流心奶黄包嘅包质都几软熟,但入面嘅馅料就非常稠身,一啲都唔流心!菠菜汁杂菌肠嘅肠粉皮系加咗啲菠菜汁造成,质感都几烟烟韧韧,夹埋啲杂菌一齐食,感觉就好清新,完全唔会有油腻嘅感觉!
嫌且非常呕心,
一食落去味道有完全格格不入嘅感觉,
好似强行将几样完全唔夹嘅嘢放埋一齐,
真系令我们觉得极之失望呀!
菠菜汁杂菌肠嘅肠粉皮系加咗啲菠菜汁造成,质感都几烟烟韧韧,
夹埋啲杂菌一齐食,感觉就好清新,
完全唔会有油腻嘅感觉!
四川菜肉饺
芹菜珍珠木耳