2021-01-05
同屋企人行完donki想食甜品,得知如心广场有间叫山下菓子,重有pancake食,就谂住去试下。一去到就好多人排队,但因为女女话想食pancake就继续排落去。不过店员态度几好,虽然多人排队,但入座安排都快,排左15分钟左右就入得。餐牌有8款pancake选择,有杂果、朱古力、黑糖珍珠等等,价格由$76至$139。最后就嗌左一个原味pancake同一个tea set 千层蛋糕加cremia雪糕。先讲Pancake,店员告知由于pancake系由蛋浆整起,所以需要等20-30分钟,但其实等落都唔洗咁耐既,好快就有。个pancake上到嚟都真系几吸引,卖相好好,而且份量大份,我地两个大人,一个细路share住食。pancake松软,好重蛋味,加埋糖浆,一个字,正!之后个千层蛋糕都冇咩特别,就系正常嘅千层,抹茶味浓。
之后个千层蛋糕都冇咩特别,就系正常嘅千层,抹茶味浓。