呢间新派川菜位于海港城入面环境装修偏比较似西餐厅装修风格而且有好多落地玻璃面海 打卡食饭一流酸菜鱼🐟唔会太辣,对于钟意食正宗川菜既人略嫌唔够辣,相对来讲外面有好多正宗川菜可能会煮得更好食敲糖棒棒鸡🍬新派凉菜,运用中国吹糖工艺,将辣油装到葫芦型既糖入面,店员会先俾你打卡然后再将糖敲碎再搅拌,仪式咁满满!鸡肉好嫩滑不过个人认为甜既程度系会比辣多,所以怕辣人士唔需要担心毛血旺🍲不过辣度依然唔算辣,但非常足料,毛肚,猪血,黄喉,菇等等都好多,份量之大系食到最后仲剩返好多要打包拎走哈哈哈串串香🍢一边系红油装肉类同内脏,另一边系比较清淡既蔬菜,相对来讲味道合格但食落冇乜特色千丝西葫芦🥒卖相好好睇,店员会帮你淋上酱汁,可以撕开好似青瓜丝咁,味道酸带微辣好开胃甜烧白🍚喺甜甜既糯米饭,如果食辣配上呢个饭去解辣系一个唔错既选择,虽然本人唔觉得辣😂武隆烤脑花🧠算系咁多微信相对比较辣既一道菜,先会食到面层配料既麻辣香味,再食到底层嫩滑既脑花,口感好似食紧豆腐花咁,之后你会觉得越食越辣金汤勾翅🐟非常足料,翅份量足,汤十分浓,会浆口,感受到满满骨胶原充斥着你既口腔!饮完已经觉得饱红糖糍粑🍡最后甜品环节,同外面既红
呢间新派川菜位于海港城

甜烧白🍚

武隆烤脑花🧠

金汤勾翅🐟

红糖糍粑🍡
最后甜品环节,同外面既红糖糍粑系差唔多,外表脆口,口感烟靭,但佢既卖相系造成一粒粒好似小丸子咁既形状好可爱

餐厅环境打卡好靓
但对比较钟意食正宗川菜既人未必适合
如果系唔食得辣既人士就可以去一试了😂

映水芙蓉 (海运大厦) (尖沙咀)
尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦2楼OTE 201号舖

2022-09-19