2022-07-12
竹虎京堂既食物收费好似 M记甘。唔同主食转做定食套餐要加十至二十几蚊,但系定食套餐都系固定一个茶碗蒸,一个焦糖布甸同两个小食。好似我叫既月见黑豚腩咁,加配做定食套餐要加二十蚊,但系同行友人叫个牛肉加十蚊就可以转做定食套餐,真盏鬼。上菜见的摆盘几靓咁,饭用竹筒装住,好精致好有仪式感。可惜食落丝毫冇半点竹筒嘅清香味,只系一筒普通既白饭。面豉汤罕有地放左d虾干同鱿鱼切片,有啲咬口, 但饮落嘅味道就同一般嘅面豉汤差唔多。最后嚟到我哋嘅主角月见黑豚腩, 蛋半生熟捞饭一流, 黑豚腩肥瘦适中,调味都叫唔错。依餐整体嚟讲都几满意,每一样食物质素都叫 中规中矩,但系又冇乜话边一样食物令人特别印象深刻, 如果唔系喺开依头返工 ,应该都唔会特登过黎。