2019-06-11 126 浏览
今日自己去开油麻地食晏,search openrice成日见到e间就尝试下啦。未入到餐厅,经过走廊时好热,好彩入去都够冷气。一入到去见到有几多空枱下,我一个人坐既2人枱同隔离好近,大动作d都会整到隔离枱。我叫左lunch set,有餐包同汤送,叫左个牛排+薯条另外叫多左个冻薄荷朱古力。蒜蓉包个酱可以多d香草同蒜蓉,个酱唔够多,所以味道比较淡。主菜卖相好靓,份量足,而且全部都热辣辣。但系牛排既味道一般,好有松肉粉味,质地唔算稔(叫左6成熟),切开系靓既红色,但都要有d力去咬。薯条外脆内软,够厚身,炸到岩岩好。沙律有黑醋,食落好甜,唔会觉得酸,对我来讲几好。薄荷朱古大够大杯,卖相几靓,好有薄荷味同朱右力味,成餐饭觉得最好味既野系佢。服务正常,就算坐好耐都唔会赶人走,lunch set连野饮加一$87,正常价钱。如果想揾个地方坐耐d,e到唔错。

餐汤

蒜蓉包

蒜蓉包个酱可以多d香草同蒜蓉,个酱唔够多,所以味道比较淡。
牛排+薯条

薄荷朱古力