2018-11-19
同朋友嚟开呢头附近做义工,去之前约埋一齐食个lunch。咁啱经过好妈妈台湾馆,几年前小妹同朋友食过次晚饭觉得又平又好食,今次喺门口见到个lunch menu又几啱食,就信心满满咁拉咗朋友入去仲推介佢一定要试下呢间台湾菜😂我地一人叫咗一个lunch set,四十几蚊一个餐系抵食嘅。滑蛋猪扒饭呢个滑蛋猪扒饭同我地想像中有啲出入,煎得唔错嘅猪扒,配上水状好稀嘅蛋碎🤢眼见朋友面有难色,头先仲大大力推介话好味嘅我唯有率先试啖。好彩味道系正常嘅😂但系蛋水真系卖相唔掂,睇见都🤢🙈香酥骨卤肉饭本身仲觉得带咗朋友嚟呢到中伏唔好意思,但当我个午餐一上枱,卖相更差更惊吓嘅时候,小妹当堂有种松一口气嘅感觉,因为原来我个餐仲伏😂即刻内疚感去去走😂不过奇妙地,卖相恐怖,但味道都唔差。虽然卤肉珍贵地只有几粒,但都食得出好入味,而且入口松软得嚟唔油腻。香酥骨炸得老火咗啲,同埋少肉多骨,啱哂钟意食热气嘢,又唔想食咁多肉嘅我😂******************呢到嘅午餐系抵食嘅,味道正常,只系卖相惊吓,唔系外貌协会嘅朋友想试无妨。
滑蛋猪扒饭
呢个滑蛋猪扒饭同我地想像中有啲出入,煎得唔错嘅猪扒,配上水状好稀嘅蛋碎🤢眼见朋友面有难色,头先仲大大力推介话好味嘅我唯有率先试啖。好彩味道系正常嘅😂但系蛋水真系卖相唔掂,睇见都🤢🙈 香酥骨卤肉饭
******************