2016-09-12
屋企附近开咗个新嘅寿司店,其实屋企附近都有好多类似呢类型嘅寿司店,但系呢会吸引到我去试,系因为个装修格局好干净,食材又好似好新鲜,比起其他𠮶啲好似有规模啲,因为食寿司最紧要系干净,所以就够胆试~星期六见落大雨又有位,所以就堂食;有张咭仔会比你可以入会储分~可能初初试业就有啲混乱,有啲我地叫唔止一件嘅佢,送过嚟净系一件,之后就再补返~佢啲三文鱼系挪威嚟嘅,叫咗个香雾花之恋$12都几抵,亲子(即系三文鱼子)花之恋就 $36贵啲啲,两样都好新鲜好味~自己就特别钟意芝麻八爪鱼军舰$8,好明显啲八爪鱼系好新鲜唔咪摆咗好耐,仲系好爽口,$8其实都好底所以叫咗两件~ 另外特别推介香芒吉列虾反卷$38,超大旧,唔系平时元气千两个size,系大嚿好多,所以一口系咬唔哂的,觉得热超级新鲜即炸号除,呢个好好味推介!!另外仲有叫北寄贝沙律军舰$8,蟹子军舰$12,芝士蟹子军舰$12,海胆玉子寿司$8,三文鱼腩寿司$12,全部都新鲜,价钱非常抵~呢度卖点系材料新鲜干净,价钱都OK,同埋近我屋企;如果要比较,我觉得比元气好食,但系我自己就钟意千两多啲~