2018-05-26
今日生日 lunch 完行去 Sogo,途中经过后街,记得之前尼间舖有任食重次次行过问都满坐~ 点知今日一问话今晚有位所以 book 咗~ 不过一定要用 Facebook 去 book~ 🤤🤤🤤晚上一到又唔见超多人㖞~ 小鸡 3/4 只,坐底坐位同枱都好大又干净又舒服~ 😲😲😲佢个任食餐冇得选择,所以坐㡳等食就得喇~ 唯一系冇包嘢饮,所以加咗 $15 任饮冻柠茶(只得一样冇得选)😹😹😹一开始黎咗 2 杯柠茶,等咗 15 分钟先黎个薯条 🍟~ 开头有 D 奇怪点解咁耐㗎~ 再问一问系咪有和风沙律 🥗 先再黎埋,之后再 5 分钟就上牛扒了~ 🥘🥘🥘见到好大块又厚的确吓一跳,表面松脆内里松滑~ 叫咗 7 成也差不多~ 之后食完即叫,每块间隔不太耐平均 10 分钟上,最后我女友食咗 2 块 2 杯,我食咗 4 块 4 杯,因为不想食到过龙太辛苦,所以停止~ 😹😹😹 期间我女友叫他们帮我们影相话俾人知因我今天生日 🎂 ~ 他们热情地帮手和对我讲生日快乐食多几件~ 超 Nice~ 👍🏻👍🏻👍🏻叫埋单想俾钱的时候他们竟然上了 2 盘心太软给我们,我们开头以为系跟餐甜品,但他们说是特别的 ㊗️ 我「生日
叫埋单想俾钱的时候他们竟然上了 2 盘心太软给我们,我们开头以为系跟餐甜品,但他们说是特别的 ㊗️ 我「生日快乐」送的,平常是冇的~ 🙀🙀🙀 我们多谢兼惊讶呢~
心入面很热真系「流住出」,表面又焗得脆,配以紫薯 🍠 雪糕同 cream ~ 满分之作!🤤🤤🤤
最后我哋好满意给了 $20 Tips ~ 💪🏻💪🏻💪🏻
出门口时还介绍我们除了任食餐,其他食物都好正!下次来一定要试试~ 👏🏻👏🏻👏🏻
诚意推荐各位一试~ 🍽🍽🍽