2017-08-10
听人说这间好味道。既然系佐敦开咗分点,一定要带老爸老妈去试啦。约咗19:45,早到了,所以系门口等一阵。一入去就会见到放嘢食既地方。中间系熟食,门口位系冷盘,后面系d流质食物加煎炸嘢。座位有点迫,一张大台几组人坐,店员指示你去边张枱,系唔会带位既。空间有限,所以老人家出入攞嘢要小心一点。入座后就可以去攞嘢食啦。首先去后方攞嘢饮先。不过所有饮品热到爆,只有玻璃o个个好少少,但都好热。等咗好耐仍然热到烫手,所以我两个钟只饮得一杯半既鸡骨草。真系要改善下!不过,鸡骨草清清地唔苦,几好饮。还有有汤有红豆沙,妈咪两样都有食,佢话唔错㖞。隔离就系煎炸区,煎炸嘢得两个头顶灯照住,有心理准备一定会冻咗,我食既时候就系咁,所以唔好味。想要食好既就要食物一上台就攞。到冷盘区,冷盘区最迫人,好快俾人清晒。但refill速度快,所以唔使怕。啡色的唔知咩来,无咩味但好爽口。依两盘全程无人食。青瓜酸酸地,但我同家姐都食到有怪味,唔好食。依个迷你芝士挞个人觉得系全场最好味既,热,咬落去唔硬,芝士弹下弹下,好有芝士味。所以一上场就俾人扫晒。依个入面系香蕉,几得意。生果、沙津系自助餐入面实唔会少。两样都清甜。不过木瓜好
还有有汤有红豆沙,妈咪两样都有食,佢话唔错㖞。
依两盘全程无人食。
青瓜酸酸地,但我同家姐都食到有怪味,唔好食。
依个入面系香蕉,几得意。
生果、沙津系自助餐入面实唔会少。
两样都清甜。不过木瓜好味d。
冬瓜盅都系抢手货。好辛苦先攞到碗俾妈咪,好多料架。佢话好好味。
到热食啦,全部都系菜!菜!菜! 唔同种类既菜。仲有饭呀、饺子、面呀。每次refill 都可能系新嘢食,所以好多都无影到。
右手边饺子妈咪好钟意食,食咗几只,但我觉得皮太厚了,普通。
菜唔好预佢好似有几菜咁新鲜。有d老,老爸就咬唔到。我见同台既中年人都咬唔到,吐到一枱都系。
最后食饭流程。食完要自己执嘢呀。
记住要分类好,我见有人唔理系咁乱倒,好心做多步啦!
最后价钱。唔加一既。
题外话/补充资料:
价钱平,食物款式多,唔要求高质素的话,系好抵下。而且佢好似无限你时间,唔知系唔记得讲定真系无。所以平时唔想食肉既可以去。不过记得食完分类好执餐具!依个都系好好既体验。