2021-08-10
🍝菠菜忌廉烟三文鱼意粉 $68🍝几好食~算清淡不油腻的意粉😋🍝👌🏻意粉煮得软腍颇挂汁,烟三文鱼几大块都算多。看上去酱汁很浓郁但整体调味偏淡~搭上少少咸的烟三文鱼食落刚好不腻口~😚🥲不过意粉卖相翠绿但食落全无波菜味!一啲啲啲味都不存在~取其菜色而弃其味的做法对憎恨菠菜的食客极Friendly🥬建议改名为菠菜绿意粉而非菠菜意粉就会非常贴切👻👻👻🤔加一服务费掉钱落海,除上菜以外连基本嘅带位入座都无🤡肉眼可见的态度懒散🤣似街边随便揾个人落铺企🤡希望店家可以用收翻黎嘅服务费为店员提供On job training🙏午市套餐附$30蚊餐饮~但廿几款饮品得两款系呢个价位其他都要补返差价🥱☕️Ice Americano(+$8) :叹为观止,人生第一次饮咖啡味嘅水,只有余韵的咖啡香味和账单上的Ice Americano提醒我是嗌了咖啡😹😹☕️Hot cauppuccino(+$8) :正常好饮,几重奶味~仲嗌咗👇🏾🎃南瓜海鲜意大利烩饭 $78 :好食!饭软硬度适中,食落颇有南瓜甜味,依稀有食到啲八爪鱼尾就无了,就海鲜的丰富程度而言令人不是很觉应该以此命名⋯📝食物出品其实有水准不错几好食,不过看上去定价几平
几好食~算清淡不油腻的意粉😋🍝
仲嗌咗👇🏾
📝食物出品其实有水准不错几好食,不过看上去定价几平但饮品要补差价又收服务费其实都不算好便宜,加埋就人均90蚊~都叫做可接受🤒纯粹觉得服务不值收费😿但环境真的很舒服好坐~很有悠闲的感觉~😋👍🏻(5/10)
✍️instagram:Todayeatwhatar
📍 Coffee Break - 旺角通菜街2Q-2Z号鸿辉大厦地下4号舖/将军澳常宁路厚德邨TKO Gateway东翼一楼E169-E170号
#西餐 #宝琳美食 #hkfoodie#将军澳 #香港打卡 #hkfoodpic #支持小店 #太子美食 #油麻地 #佐敦美食 #意粉 #foodhk #香港美食#大角咀美食 #旺角cafe #hkfoodieblogger #尖沙咀美食 #何文田美食 #深水埗 #旺角 #hkig #香港好去处 #深水埗cafe #hkfood #hkfoodguide #良心小店 #支持小店 #将军澳美食 #油麻地美食 #油麻地 #hkfoodstagram